NATASJA MULDER

                                                                                                                                

foto Natasja Mulder-Mozaïek-atelier Colorito-portretmozaïek

Natasja Mulder- Mozaïek-atelier Colorito

Ik ben Natasja Mulder en woon en werk in Teteringen ( bij Breda ), Nederland.

Het maken van een mozaïek is een uniek samenspel van artisticiteit en vakmanschap.
Dat is nu precies wat het mozaïekvak voor mij zo boeiend maakt.

Artisticiteit en vakmanschap spelen telkens weer een rol in mijn leven. Van kleins af aan was ik al creatief. Ik heb jarenlang met veel plezier tekenlessen gevolgd en heb 10 jaar gewerkt in een DHZ-winkel met timmerwerkplaats. Ik heb er veel materiaalkennis en technische vaardigheden opgedaan. Mede dankzij mijn opleiding “vestigingsmanager bouwmaterialenhandel “. Daar heb ik nu in mijn beroep als mozaïste nog steeds profijt van.

Ik ben in de mozaïek als autodidact begonnen. Door veel uit te proberen, er over te lezen, bekende mozaïeken in Europa te bezichtigen, heb ik mezelf heel wat aan kunnen leren.
In 2006 werd het tijd om een stapje hogerop te gaan en heb ik mijn Mozaïek-atelier Colorito opgericht. Zo werd mijn hobby mijn beroep en ben sindsdien volledig zelfstandig ondernemer. Naast het atelier is er ook een timmerwerkplaats aanwezig. Daardoor staat het atelier niet alleen kunstzinnig sterk, maar ook technisch gezien. Ik heb de mogelijkheid om alle soorten ondergronden, lijsten en constructies die ik graag gebruik in mijn werk, zelf te creëren.

Mijn specialisatie is het maken van mozaïek-portretten van mens en dier, maar ik maak ook met veel plezier ander, vooral figuratief, werk.
Ik werk voornamelijk met smalti, marmer en spectrumglas. Het is heerlijk om omringd te zijn door al die mooie materialen met al hun prachtige kleuren en texturen. En het is een uitdaging om deze materialen op hun mooist te laten schitteren in een mozaïek.

Ik vind het ook nodig om mijn mozaïekkennis steeds verder te verrijken.
In 2010 ben ik met veel enthousiasme begonnen aan de 5-jarige mozaïek-opleiding aan de Academie Wilrijk in België, o.l.v. Gino Tondat. In 2016 ben ik afgestudeerd. Ik ben opgeleid in het maken van mozaïek op de klassieke manier : in smalti en marmer, met hamer ( martellina) en kapblok ( ceppo ). Ook het restaureren van mozaïeken komt aan bod.
Naast deze opleiding volg ik ook met regelmaat masterclasses bij bekende buitenlandse mozaïsten, zoals Antonella Gallenda en Lucio Orsoni, Marco Mezzanotte, Federica Casanova en Giovanna Galli.

In 2014 is mijn werk “Winter Wonderland” tweede geworden in het prestigieuze mozaïekconcours op wereldniveau: Orsoni Prize 2014. En daar ben ik beretrots op!

Door mijn inmiddels jarenlange ervaring, denk ik dat ik voor U de juiste partner ben om een portret van Uw dierbare(n) voor U te vereeuwigen in mozaïek. Of om eender welke afbeelding te maken in mozaïek.
Ik kan voor U ook een portret tekenen. Kijk hiervoor onder de button portrettekeningen.

Als U geïnteresseerd bent geraakt, kunt U onder de button portfolio mijn werk bekijken.
Omdat de effecten, de schittering van een mozaïek, niet goed op foto vast te leggen zijn, nodig ik U ook graag uit voor een bezoek aan mijn atelier, om mijn werk eens in “het echt“ te zien.

Venetiaans glas – Venetië – directe methode – Byzantijns mozaïek – Winter Wonderland – martellina – mozaïekportretten – andamento – Sicis – Ravenna – mozaïekpapier – Winckelmans porselein –  kiezelmozaïek – ceppo – Spilimbergo – cementeren – Mosa keramische tegels – Griekenland – mozaïekgaas- wieltjestang – Cyprus – mini-mozaïek – Romeins mozaïek –  tagliolo – marmermozaïek – indirecte methode – smalti-mozaïek – bloempap – glasmozaïek – mozaïekplastic – millefiori- Quadra glasmozaïek- mozaïektang