gereedschap voor smalti

Martellina, tagliolo, kapmachine

Gereedschap speciaal om smalti te bewerken.

Met het juiste gereedschap voor smalti maak je het mooiste werk. Veel mensen blijven proberen om smalti met mozaïektangen te knippen. De tangen blijken vaak echter niet geschikt om mooi en nauwkeurig te werken. Je kunt aan de smalti zien dat het met een tang is bewerkt. Natuurlijk vergt het de nodige oefening om de smalti met de hamer ( martellina ) op de hardie ( tagliolo ) te kappen. Als je deze techniek eenmaal onder de knie hebt, zul je merken, dat je er een veel mooier resultaat mee behaald dan met de tang én veel makkelijker werkt. En het klinkt misschien raar, maar met de hamer kun je veel makkelijker kleine correcties aan je smalti maken dan met de tang ! Smalti is geen goedkoop materiaal en daarom leent het zeer zeker de moeite om de kaptechniek te leren, om dit materiaal op een mooie, maar ook effectieve, economische manier te bewerken.

Bestellen

Mozaïek-atelier Colorito levert gereedschap voor smalti ( en marmer ) van hoge kwaliteit. Bestellen kan alleen op aanvraag en met reservering via emailadres mozaiekcolorito@ gmail.com en in het atelier zelf.

martellina widia without handle -Colorito-Natasja Mulder

Martellina of mozaïekhamer met of zonder widia.

tagliolo steel -Colorito-Natasja Mulder

Tagliolo of hardie voor in een boomstam

table-top tagliolo steel -Colorito-Natasja Mulder

Tafel hardie. Een tagliolo met verzwaring.

smalti cutting machine-Colorito-Natasja Mulder

Professionele kapmachine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Venetiaans glas – Venetië – directe methode – Byzantijns mozaïek – Winter Wonderland – martellina – mozaïekportretten – andamento – Sicis – Ravenna – mozaïekpapier – Winckelmans porselein – kiezelmozaïek – ceppo – Spilimbergo – cementeren – Mosa keramische tegels – Griekenland – mozaïekgaas- wieltjestang – Cyprus – mini-mozaïek – Romeins mozaïek – tagliolo – marmermozaïek – indirecte methode – smalti-mozaïek – bloempap – glasmozaïek – mozaïekplastic – millefiori- Quadra glasmozaïek- mozaïektang