MOZAÏEKLESSEN

Colorito Mosaic School

Mozaïeklessen op professioneel niveau

Mozaïek is NIET : “ tegeltjes kapot slaan en de stukjes weer terug opplakken “.

Mozaïek is : “ vormgeven aan ieder gewenst ontwerp, met materiaal dat daarvoor op kundige manier is bewerkt. Daardoor ontstaat een afbeelding die in balans is en prettig om naar te kijken. Van gebruiksvoorwerp tot levensecht gelijkend portret “.

Een vanaf het begin goed aangeleerde techniek inspireert, motiveert en geeft de mooiste resultaten !

Er worden in Nederland tegenwoordig veel workshops i.p.v. lessen  in mozaïek aangeboden. En te vaak door mensen die zelf maar weinig kennis hebben in het maken van een mozaïek. Dat zie je ook terug in hun kennis over de mozaïekkunst. Als ook in de resultaten, van hun eigen werk en in dat van hun cursisten. Dat komt het mooie vak van mozaïek niet ten goede.

Purple Rain - Colorito- Natasja Mulder

Purple Rain – Colorito- Natasja Mulder

Om de mozaïekkunst terug op een goed peil te krijgen, is het onontbeerlijk dat iedereen die mozaïek wil leren maken, dat leert van mensen die het vak wél verstaan . Van mensen die degelijk zijn opgeleid in de mozaïekkunst.

Natasja Mulder heeft al bijna 20 jaar ervaring in het maken van mozaïek. Ze heeft veel jaren aan opleiding genoten, waardoor zij het mozaïekvak tot in de fijnste kneepjes beheerst. Zowel ambachtelijk als artistiek. Natasja heeft de 7-jarige klassieke mozaïekopleiding aan Academie Wilrijk in België succesvol voltooid. En ze heeft een indrukwekkende lijst aan in het buitenland gevolgde masterclasses. Natasja volgde mozaïeklessen in uiteenlopende disciplines, bij  gerenommeerde mozaïekkunstenaars.  Met haar achtergrond als docent in de mozaïekkunst én de uitgebreide ervaring in het maken van mozaïek, is zij bij uitstek in staat mensen met uiteenlopende achtergrond mozaïek te leren maken.

Mozaïeklessen van Mozaïek-atelier Colorito :  door mensen met een degelijke opleiding in de mozaïekkunst.

OVER DE MOZAÏEKLESSEN

De lessen vinden plaats in het atelier van Natasja : Mozaïek-atelier Colorito. Je bevindt je hier in een kleurrijke en inspirerende omgeving vol mozaïekkunst en alle mogelijke mozaïekmaterialen. De lessen van Natasja hebben een ongedwongen karakter, met een serieuze ondertoon. Haar doel is om elke deelnemer de liefde voor de mozaïekkunst mee te geven en vooral een goede basis in techniek.

Mozaïek-atelier Colorito organiseert diverse lessen voor zowel de beginnende als de gevorderde mozaïst. Van introductie in de mozaïekkunst, tot het tekenen van andamento . En “les op maat “,  deze les kun jij als ( gevorderde) mozaïst zelf samenstellen : zeg me wat je wilt leren !

Hieronder lees je er meer over.  Zou je graag meer informatie ontvangen over de lessen, of ben wil je graag een les komen volgen ?  Neem dan contact met me op via email : mozaiekcolorito@gmail.com.  Ik stuur je graag meer informatie.

LESMATERIAAL 

Tijdens de les komen de diverse soorten glas aan bod die in de mozaïekkunst veel gebruikt worden. En natuurlijk de gereedschappen om het glas te bewerken. Mozaïek-atelier Colorito biedt een ruim assortiment aan mozaïekmaterialen en kant-en-klare, zeer complete, mozaïekpakketten.

INHOUD VAN DE LES                                                                                                                           

i due cavalli- Colorito-Natasja Mulder

i due cavalli- Colorito-Natasja Mulder

Er zijn verschillende lessen te volgen :

LESSEN VOOR BEGINNERS :

Les Mozaïektechniek 1 :  voor meer informatie klik HIER

Les Mozaïektechniek 2 : voor meer informatie klik HIER

LESSEN VOOR GEVORDERDEN :

Les Mozaïek in balans  1 : voor meer informatie klik HIER

Les Mozaïek in balans 2 : voor meer informatie klik HIER

Les Mozaïek in Balans 3 : voor meer informatie klik HIER

“Les op maat” : voor meer informatie klik HIER

LESDATA :                                                                                                                                                                     

Mozaïektechniek 1 :     zaterdag 20 oktober 2018  van 13 tot 16 uur     DEZE LES IS VOLZET

Mozaïektechniek 2 :    zaterdag 26 januari 2019 van 13 tot 16 uur      DEZE LES IS VOLZET

Mozaïek in Balans 1  :  zaterdag  24 november 2018 van 13 tot 16.30 uur    DEZE LES IS VOLZET

Mozaïek in Balans 2:  zaterdag 23 februari 2019  van 13 tot 17 uur   NOG MAAR 2 PLAATSEN BESCHIKBAAR

Mozaïek in Balans 3 :  zaterdag 9 februari 2019 van 13 tot 16.30 uur           NOG MAAR 2 PLAATSEN BESCHIKBAAR  

Voor aanmelding voor een les of voor meer informatie stuur je een email naar : mozaiekcolorito@gmail.com, of kom even langs in het atelier.                                                                                                                                                                                                     

mozaïeklessen Colorito

Winter Wonderland – Natasja Mulder

Raamdecoratie Vlinder groen -Natasja Mulder-Colorito

Vlinder groen-Natasja Mulder

Venetiaans glas – Venetië – directe methode – Byzantijns mozaïek – Winter Wonderland – martellina – mozaïekportretten – andamento – Sicis – Ravenna – mozaïekpapier – Winckelmans porselein –  kiezelmozaïek – ceppo – Spilimbergo – cementeren – Mosa keramische tegels – Griekenland – mozaïekgaas- wieltjestang – Cyprus – mini-mozaïek – Romeins mozaïek –  tagliolo – marmermozaïek – indirecte methode – smalti-mozaïek – bloempap – glasmozaïek – mozaïekplastic – millefiori- Quadra glasmozaïek- mozaïektang