NATASJA MULDER

                                                                                                                                

Natasja Mulder-Mozaiekatelier Colorito

Natasja Mulder-Mozaiekatelier Colorito

Ik ben Natasja Mulder en woon en werk in Teteringen ( bij Breda ), Nederland.

Het maken van een mozaïek is een uniek samenspel van artisticiteit en vakmanschap. Dat is nu precies wat het mozaïekvak voor mij zo boeiend maakt.

In toch alle bescheidenheid mag ik mij scharen tot de weinige Nederlandse mozaïsten die klassiek opgeleid zijn gelijk aan de unieke methode van de mozaïekschool van Spilimbergo. Ik volgde de 7-jarige mozaïek- opleiding aan de kunstacademie van Wilrijk, België. Omdat ik constante vernieuwing op zowel creatief als technisch vlak erg belangrijk vind, volg ik ook regelmatig masterclasses op professioneel niveau in het buitenland. Als zodanig kan ik mijn vakmanschap op een hoog peil houden.

In 2006 heb ik mijn Mozaïek-atelier Colorito opgericht. Zo werd mijn hobby mijn beroep en ben ik sindsdien volledig zelfstandig ondernemer. Naast het atelier heb ik ook een timmerwerkplaats. Daardoor staat het atelier niet alleen kunstzinnig sterk, maar ook technisch gezien. Ik heb de mogelijkheid om alle soorten ondergronden, lijsten en constructies die ik graag gebruik in mijn werk, zelf te creëren.

MOZAÏEK

martellina, tagliolo en ceppo

Mozaïek is een esthetisch medium om een afbeelding te maken. Een schilderij of een foto kan worden “vertaald “ en uitgevoerd in mozaïek. Ieder gewenst afbeelding kan worden gemaakt, gekopieerd of geïnterpreteerd in mozaïek . Ik ben klassiek opgeleid in de mozaïekkunst. Ik werk volgens de authentieke Italiaanse mozaïektechniek : met martellina ( hamer)  en tagliolo en ceppo ( beitel in kapblok). Een ontwerp voor een mozaïek onderzoek ik eerst door middel van een tekening, waarin vorm en kleur worden bepaald. Dan wordt ook het soort materiaal uitgezocht waarin het mozaïek zal worden uitgevoerd. Vervolgens werk ik die tekening uit in een mozaïektekening, een zogenaamde andamento-tekening. Met de hamer kap ik het materiaal in de gewenste vorm.  Dankzij mijn opleiding ben ik gespecialiseerd in diverse stijlen: van Romeins en Byzantijns tot modern en hedendaags.Ik heb ervoor gekozen om alleen te werken met duurzame, hoogwaardige materialen zoals Venetiaanse smalti, marmer, gekleurd glas. Alleen dan kan ik de kwaliteit in mijn werk behalen die ikzelf, en ook mijn klanten, beogen.

MIJN WERK

Ik maak vrij werk en ik werk in opdracht. Portretten van mens en dier, 2D-werk, bedrijfslogo’s, architectonische mozaïeken op binnen- en buitengevels van panden in alle mogelijke vormen en afmetingen. Mijn werk heeft inmiddels al vaak de kans gehad om internationaal tentoongesteld te worden : Nederland, België, Frankrijk, Italië, VS. Iets waar ik bijzonder trots op ben.

LUXE

Mozaïek is een unieke, one-of-a-kind luxe. Ik begrijp deze nieuwe luxe van handgemaakte mozaïeken als zijnde de unieke ervaring van ware op maat geleverde service. Met verfijnde gevoeligheid en passie werk ik samen met iedere klant om tot een uniek kunstwerk te komen dat volledig voldoet aan de wensen.

Door mijn inmiddels jarenlange ervaring, denk ik dat ik voor U de juiste partner ben om uw wensen te vereeuwigen in een mozaïek. Als U geïnteresseerd bent geraakt, kunt U onder de button portfolio mijn werk bekijken.
Omdat de effecten, de schittering van een mozaïek, niet goed op foto vast te leggen zijn, nodig ik U ook graag uit voor een bezoek aan mijn atelier, om mijn werk eens in “het echt“ te zien.

Ik kan voor U ook een portret tekenen. Kijk hiervoor onder de button portrettekeningen.

 

Venetiaans glas – Venetië – directe methode – Byzantijns mozaïek – Winter Wonderland – martellina – mozaïekportretten – andamento – Sicis – Ravenna – mozaïekpapier – Winckelmans porselein –  kiezelmozaïek – ceppo – Spilimbergo – cementeren – Mosa keramische tegels – Griekenland – mozaïekgaas- wieltjestang – Cyprus – mini-mozaïek – Romeins mozaïek –  tagliolo – marmermozaïek – indirecte methode – smalti-mozaïek – bloempap – glasmozaïek – mozaïekplastic – millefiori- Quadra glasmozaïek- mozaïektang