prijsopgave mozaïek in opdracht

Een mozaïek in opdracht

Mozaïek is een esthetisch medium om een afbeelding te maken. Een schilderij of een foto kan worden “vertaald “ en uitgevoerd in mozaïek.Mozaïek kan ook dienen als luxe artistieke bekleding van wanden en muren. Als zodanig is mozaïek waarde verhogend aan iedere architectonisch oppervlakte, aan interieur en exterieur in openbare en privégebouwen en gebedsplaatsen.

Vakmanschap

De mensen van Mozaïek-atelier zijn professioneel opgeleid in de mozaïekkunst, met als basis de authentieke Italiaanse methode van mozaïek maken. Wij onderscheiden ons door het maken van kwalitatief hoogwaardige mozaïekkunst en het gebruik van duurzame materialen. Wij zijn gespecialiseerd in verschillende stijlen : van Romeins en Byzantijns tot modern en hedendaags.

Mozaïek is een unieke, one-of a-kind luxe, compleet aanpasbaar aan de wensen van de klant.  Een afbeelding kan worden gemaakt, gekopieerd of geïnterpreteerd in mozaïek en eender welk idee kan worden voorgesteld, besproken, geoptimaliseerd en gerealiseerd door Mozaïek-atelier Colorito. Wij begrijpen de nieuwe luxe van handgemaakte mozaïeken als zijnde de unieke ervaring van ware op maat geleverde service. Met verfijnde gevoeligheid en passie werken we samen met iedere klant om tot een uniek kunstwerk te komen dat volledig voldoet aan de wensen.

Hoogwaardige materialen

 Er zijn veel uiteenlopende materialen voor het maken van een mozaïek. Wij werken alleen met kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen zoals Venetiaans glas en marmer. Met deze materialen bent  u verzekerd van mooie, heldere kleuren voor uw mozaïek. En vooral van een kunstwerk dat zelfs langer dan een mensenleven zal meegaan.

Veel mogelijkheden

 Om u een prijsopgave voor een mozaïek te kunnen leveren, hebben wij nogal wat informatie van u nodig.  Vooral omdat er zoveel mogelijkheden zijn.  Wij vinden het belangrijk om al uw wensen en de mogelijkheden goed met u door te nemen. Daarom zitten wij graag een keer met u samen in ons atelier. Daar kunnen we u alle materialen en mogelijkheden tonen.  En kunt u beoordelen wat u mooi vindt en graag zou zien in het mozaïek.

Aanleveren beeldmateriaal / ideeën

Om een goed beeld te krijgen van Uw wensen omtrent het mozaïek, zullen wij  U vragen om voor dit gesprek vooraf enkele foto’s per email aan te leveren van de bepaalde afbeelding die U graag zou willen laten uitvoeren in mozaïek. Het is belangrijk dat dit scherpe, heldere, bij daglicht genomen foto’s zijn, met een hoge resolutie. Daarnaast is het voor ons heel belangrijk om te weten hoe en waar dit mozaïek geplaatst dient te worden : binnen, buiten, op een wand, in een vloer etc.

Prijsopgave

 Op basis van ons gesprek zullen we u daarna zo spoedig mogelijk een prijsopgave doen toekomen. De prijsopgave is uiteraard vrijblijvend. De prijsopgave is geldig tot twee maanden na op prijsopgave vermeldde datum.

—————————

In geval van een geheel nieuw ontwerp

stap 1

Het is ook  mogelijk om een geheel nieuw ontwerp voor een mozaïek te laten maken. Dit is vanzelfsprekend een ingewikkeldere procedure. Het is voor ons erg belangrijk dat U ons een duidelijk beeld weet te scheppen over hoe dit ontwerp er uit zou moeten zien. Dat kan door middel van afbeeldingen, kleuren , sferen die U verwerkt in een moodboard. Dit moodboard dient als basis van ons gesprek over het te maken ontwerp.

Voor een nieuw te maken ontwerp worden extra kosten in rekening gebracht.

Het ontwerp blijft ook altijd eigendom van Mozaïek-atelier Colorito, U kunt daar geen rechten aan ontlenen.

In geval van een geheel nieuw ontwerp

stap 2

Op basis van dit gesprek zullen wij een ontwerp voor een mozaïek maken, inclusief materiaalkeuze.  Zodra dit klaar is nemen wij contact met U op om U dit ontwerp te tonen en er uitleg bij te geven. Dit is het moment om een –kleine-  aanpassing te bespreken, mocht dat nodig zijn.

In geval van een geheel nieuw ontwerp

stap 3

De afrondingsfase van het ontwerp : U wordt op de hoogte gebracht wanneer het ontwerp definitief klaar is om er een mozaïek van te maken. Op basis van dit ontwerp zullen we u daarna zo spoedig mogelijk een prijsopgave voor het maken van het mozaïek en een factuur voor het maken van het ontwerp doen toekomen. De prijsopgave is uiteraard vrijblijvend. De prijsopgave is geldig tot twee maanden na op prijsopgave vermeldde datum.

De factuur betreft het maken van het ontwerp en dient binnen 14 dagen aan ons te worden voldaan.

Als U akkoord gaat met de prijsopgave en het ontwerp wilt laten uitvoeren in mozaïek, dan zal later de factuur met de prijsopgave verrekend worden.

Start met het maken van het mozaïek

 Als u akkoord bent met de prijsopgave, dan stuurt u deze ondertekend aan ons terug. Wij vragen hierbij een aanbetaling van 50 %. Dit bedrag is bedoeld voor het aankopen van de materialen en het opstarten van het werk. Dit bedrag is niet restitueerbaar. Als wij de ondertekende prijsopgave, de foto’s en de aanbetaling hebben ontvangen, starten we met het maken van het mozaïek  zodra de eerder gegeven opdrachten zijn afgerond.

Meekijken in het proces

Het maken van een mozaïek is een proces dat uit verschillende stappen bestaat. De opdrachtgever krijgt de kans om tijdens de werkzaamheden de vorderingen te bekijken. Wij zullen u regelmatig een foto toesturen. U krijgt ook de gelegenheid om eenmalig het mozaïek in wording in het atelier te komen bekijken. Dat zal in een latere fase zijn. Dit is het moment om een –kleine-  aanpassing te bespreken, mocht dat nodig zijn.

Na dit bezoek zullen wij u de tweede aanbetaling van 25% vragen. Na ontvangst van deze aanbetaling zullen we het mozaïek afwerken.

Afrondingsfase

Zodra het werk klaar is, wordt u hierover op de hoogte gebracht d.m.v een foto van het eindresultaat per email.  Na ontvangst van de laatste betaling spreken we een moment van overdracht af.

Overige

Op al onze leveringen zijn de “ Leveringsvoorwaarden van werken van beeldende kunst “ van toepassing, zoals u ze zullen worden verstrekt.

De hierboven genoemde punten overschrijven eventuele punten in deze voorwaarden.