prijsopgave portret in mozaiek

Een portret in mozaïek in opdracht

een portret van mens of dier

Wil je graag je huisdier of een dierbare op een bijzondere manier laten portretteren ? Dat kan met mozaïek.

Mozaïek is een unieke en zeer duurzame manier om je dierbare, je huisdier of jezelf te laten  portretteren.

Vakmanschap

De mensen van Mozaïek-atelier zijn professioneel opgeleid in de mozaïekkunst, met als basis de authentieke Italiaanse methode van mozaïek maken. Wij onderscheiden ons door het maken van kwalitatief hoogwaardige mozaïekkunst en het gebruik van duurzame materialen.

Het maken van een portret in mozaïek is een tijdrovend proces, dat veel concentratie maar vooral veel deskundigheid vergt. Door onze expertise en jarenlange ervaring  zijn wij in staat om portretten in mozaïek te maken, die perfect treffend zijn en een grote uitdrukkingskracht hebben. Het is alsof u uw dierbare of huisdier recht in de ogen kijkt.

Hoogwaardige materialen

 Er zijn veel uiteenlopende materialen voor het maken van een mozaïek. Wij werken alleen met kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen zoals Venetiaans glas en marmer. Met deze materialen bent  u verzekerd van mooie, heldere kleuren voor uw portret. En vooral van een kunstwerk dat zelfs langer dan een mensenleven zal meegaan.

Veel mogelijkheden

Om u een prijsopgave voor een portret te kunnen leveren, hebben wij nogal wat informatie van u nodig.  Vooral omdat er zoveel mogelijkheden zijn.  Wij vinden het belangrijk om al uw wensen en de mogelijkheden goed met u door te nemen. Daarom zitten wij graag een keer met u samen in ons atelier. Daar kunnen we u alle materialen en mogelijkheden tonen.  En kunt u beoordelen wat u mooi vindt en graag zou zien in het portret.

Aanleveren fotomateriaal

Voor dit gesprek zullen we u vragen om vooraf enkele foto’s van de geportretteerde per email aan te leveren. Het is belangrijk dat dit scherpe, heldere, bij daglicht genomen foto’s zijn, met een hoge resolutie.

In memoriam

Soms is een mens of dier niet meer tastbaar aanwezig. Een portret in mozaïek kan een levendige herinnering bieden en helpen om het gemis een plaats te geven. Uit ervaring weten wij, dat er dan niet altijd kwalitatief goede foto’s voorhanden zijn. Dankzij onze expertise zijn wij in staat om door middel van het vooraf bestuderen van de foto’s en ook het portret eens te tekenen een gelijkend portret tot stand te brengen.

Prijsopgave

Op basis van ons gesprek zullen we u daarna zo spoedig mogelijk een prijsopgave doen toekomen. De prijsopgave is uiteraard vrijblijvend. De prijsopgave is geldig tot twee maanden na op prijsopgave vermeldde datum.

Start met het maken van het portret in mozaïek

 Als u akkoord bent met de prijsopgave, dan stuurt u deze ondertekend aan ons terug. Wij vragen hierbij een aanbetaling van 50 %. Dit bedrag is bedoeld voor het aankopen van de materialen en het opstarten van het werk. Dit bedrag is niet restitueerbaar. Als wij de ondertekende prijsopgave, de foto’s en de aanbetaling hebben ontvangen, starten we met het maken van het portret zodra de eerder gegeven opdrachten zijn afgerond.

Meekijken in het proces

Het maken van een portret in mozaïek is een proces dat uit verschillende stappen bestaat. We beginnen met het bestuderen van de foto’s. Hierna wordt een tekening van het portret gemaakt. Deze tekening wordt vervolgens uitgewerkt tot een tekening speciaal voor mozaïek. Aan de hand van die tekening zal het mozaïek worden gemaakt. De opdrachtgever krijgt de kans om tijdens de werkzaamheden de vorderingen te bekijken. Wij zullen u regelmatig een foto toesturen. U krijgt ook de gelegenheid om eenmalig het portret in wording in het atelier te komen bekijken. Dat zal in een latere fase zijn. Dit is het moment om een –kleine-  aanpassing te bespreken, mocht dat nodig zijn.

Na dit bezoek zullen wij u de tweede aanbetaling van 25% vragen. Na ontvangst van deze aanbetaling zullen we het portret afwerken.

Afrondingsfase

Zodra het werk klaar is, wordt u hierover op de hoogte gebracht d.m.v een foto van het eindresultaat per email.  Na ontvangst van de laatste betaling spreken we een moment van overdracht af.

Overige

Op al onze leveringen zijn de “ Leveringsvoorwaarden van werken van beeldende kunst “ van toepassing, zoals u ze zullen worden verstrekt. De hierboven genoemde punten overschrijven eventuele punten in deze voorwaarden.