prijsopgave portrettekening

Portrettekening van mens of dier

in opdracht

Heb je graag een portrettekening van je huisdier of een dierbare ? Ik kan die voor je maken ! Met mijn jarenlange ervaring in tekenen ben ik in staat om mens en dier zeer treffend te portretteren. Alsof je hen recht in de ogen kijkt.

De tekening

De tekening wordt gemaakt naar een foto op papier in grafietpotlood, zwart/wit zonder achtergrond. Het eindresultaat wordt behandeld met fixatief, zodat het werk beschermd is tegen vuil en vet en niet zal afgeven.

Er zijn twee formaten mogelijk :

A4, ca 20 x 30 cm. Een tekening op dit formaat kost € 150,00

A3, ca 30 x 42 cm. Een tekening op dit formaat kost € 200,00

De prijzen zijn inclusief materiaal en 6% BTW en exclusief eventuele reis- en verzendkosten.

 Aanleveren fotomateriaal

De opdrachtgever levert tot maximaal 4 foto’s aan.  Het is belangrijk dat de foto’s in helder daglicht zijn genomen, zodat ik de details van de geportretteerde goed kan zien.  Het is niet altijd mogelijk om foto’s van zeer goede kwaliteit te leveren. Zeker als de geportretteerde niet meer tastbaar aanwezig.  Dan gaan we samen op zoek naar de best bruikbare foto’s. Je kunt erbij aangeven welke foto’s voor jou de mooiste zijn. Ik zal de foto’s technisch beoordelen. Samen zullen we de foto kiezen die als basis van de tekening gaat dienen.

Een portret als geschenk

Het is ook mogelijk om een ander een portret te schenken. Samen met jou zal ik zorgen dit bijzondere cadeau tot stand te brengen. Misschien moet het portret dan wel voor een bepaalde datum geleverd worden. Neem hiervoor dan tijdig contact met me op in verband met een mogelijke wachtlijst.

Start met het portret

Ik stuur je een prijsopgave voor de gevraagde opdracht. Je stuurt me deze ondertekend voor akkoord terug. Ik werk met een aanbetaling van 50 % van de totaalprijs.  Deze dekt de materialen en de start van het werk. De aanbetaling is niet restitueerbaar.  Als ik de ondertekende prijsopgave,  de foto’s en de aanbetaling heb ontvangen, start ik met het portret zodra  eerder gegeven opdrachten zijn afgerond.

Meekijken in het proces

Zodra de tekening gevorderd is, zend ik je een foto.  We bekijken dan samen of alles naar wens gaat en of er eventuele aanpassingen gewenst zijn. Daarna werk ik naar het eindresultaat.

Afrondingsfase

Ik breng je op de hoogte zodra het portret af is. We spreken dan een moment van overdracht af. Dit kan plaatsvinden in mijn atelier, uiterlijk tijdens dit moment vindt de betaling van het restbedrag plaats. Ik kan je het portret ook per post toesturen. Dit zal gebeuren na ontvangst van het restbedrag plus de verzendkosten.

Meerdere portretten in één tekening

De genoemde prijzen zijn gebaseerd op 1 mens of dier en geen achtergrond. De tekeningen worden geleverd zonder lijst.

Bij meerdere portretten op dezelfde tekening geldt een meerprijs :

bij 2 portretten geldt een meerprijs van 25 % op het tweede portret

bij 3 of meer portretten geldt een meerprijs van 15 % per extra portret.

Verzending

In geval van verzending per post, zal de tekening in een daarvoor geschikte verpakking en aangetekend worden verstuurd.

Overige

Tariefwijzigingen zijn voorbehouden.

Op al onze leveringen zijn de “ Leveringsvoorwaarden van werken van beeldende kunst “ van toepassing, zoals u ze zullen worden verstrekt. De hierboven genoemde punten overschrijven eventuele punten in deze voorwaarden.