Composizione Oro e Legno 1

Composizione Oro e legno 1 -Orsoni gold leaf smalti- wood- Mozaïekatelier Colorito-Natasja Mulder

Composizione Oro e Legno 1

“Composizione Oro e Legno  1 :  een verhaal over licht en rijkdom . Ervaar de warmte wanneer goud en hout samenkomen ”

Dit is een mozaïek dat de waarde van het aloude Byzantijnse goud op een hedendaagse manier waardeert . Het werk bestaat uit 680 handgezaagde houten blokjes van 17 x 17 x 17 mm. De blokjes zijn schuin aan de bovenzijde. Daarop ligt een stukje goudsmalti ( bladgoud tussen twee lagen glas). Het goud heeft een oplopende kleurgradatie. Ieder blokje staat met de schuine zijde gedraaid ten opzichte van het blokje ernaast. Zodanig ontstaat er een bijzonder, uniek en zeer levendig spel. Een spel tussen het licht dat op het werk valt en het Byzantijnse goud dat het licht de ruimte in weerkaatst. Dit werk is mijn eigen ontwerp.

“Composizione Oro e Legno” is een serie conceptuele mozaïeken. Bent je geïnteresseerd in meer van dit soort werk ? Kijk dan ook eens naar : Composizione Oro e Legno 2, Composizione Oro e Legno 3.

Composizione Oro e Legno 1   is geselecteerd geweest voor “Musiwa”, Florence, Italië in 2018, voor de biënnale “Prix Picassiette “, Chartres, Frankrijk 2018 en ZomerExpo 2019 in museum De Fundatie in Zwolle, Nederland.

Interessant ! Klik hier om te zien hoe dit werk tot stand kwam.