Sibille van Delphi

Delphic Sybil- portretten-Orsoni smalti- gold leaf smalti- Sistene Chapel-Michelangelo-Mozaïekatelier Colorito -Natasja Mulder

Sibille van Delphi

De Sibille van Delphi is van origine een fresco gemaakt door Michelangelo in de Sixtijnse Kapel in Rome.

Aan het mozaïekportret van de Sibille van Delphi heb ik mooie herinneringen. Ik heb het ooit mogen maken tijdens een 14 daagse masterclass bij Orsoni op Venetië, onder begeleiding van Antonella Gallenda. Ik verbleef 14 dagen in Domus Orsoni, nabij hun fabriek. Een heerlijk tijd, waarin ik hard heb gewerkt aan het portret en heb genoten van Venetië. Het portret is gemaakt van smalti. En in het haar, maar ook de ogen (!) zit goud mozaïek. Thuis heb ik er nog een eikenhouten lijst omheen gemaakt. Daarin zit ook goud mozaïek verwerkt.

Vanwege de bijzondere herinneringen is dit werk niet te koop. Maar het is wel een mooi voorbeeld, dat laat zien dat een schilderij perfect te vertalen is naar mozaïek. Heb je ook een favoriet schilderij dat je graag wil laten vertalen naar mozaïek ? Of zou je een portret van een dierbare, van je huisdier of van je favoriete zanger willen laten maken in mozaïek ? Vraag mij eens naar de mogelijkheden.