Studio Route op 27 en 28 oktober Crafts Council Nederland

Mozaïek-atelier Colorito neemt deel aan Studio Route op 27 en 28 oktober, georganiseerd door Crafts Council Nederland :

Crafts Council Nederland presenteert
Studio Route
27 & 28 oktober
onderdeel van de Week van het Maken

 

 

 

 

 

Crafts Council Nederland organiseert van 20 tot en met 28 oktober de Week van het Maken, het grootste maakevenement van Nederland. Samen met tal van instellingen brengt Crafts Council Nederland de kracht van het maken onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Tijdens deze week kan op veel plaatsen in het land worden gemaakt en geleerd. Zowel tradities als nieuwe toepassingen staan in de spotlight. Naast maakdagen in musea zijn er maakactiviteiten in bibliotheken en in scholen. Daarnaast is er de landelijke Studio Route en de tentoonstelling HOW&WOW op Dutch Design Week 2018 met het neusje van de zalm van crafts en design. En voor gevorderde makers zijn er masterclasses.

Studio Route
CCNL roept alle makers, musea, werkplaatsen en opleidingscentra op de deuren te openen, zodat bezoekers kennis kunnen maken met de creatieve ambachten en specialistische technieken tijdens de Studio Route. Professionele ambachtslieden laten hun maakprocessen zien en werkplaatsen organiseren activiteiten.

Natasja Mulder en Hugo Cleeren van Mozaïek-atelier Colorito verzorgen speciale demonstraties authentieke Italiaanse mozaïek tijdens de Studio Route.

Het volledige programma is vanaf 1 september te vinden op www.craftscouncil.nl

Doel
De creatieve ambachten maken een ware comeback mee. De werkplaats van de maker is een gedroomde broedplaats voor innovatie, wat voor de toekomst van onze economie van groot belang is. Ambachten kunnen ook ingezet worden om antwoorden te formuleren op de maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen van onze tijd. Met de Week van het Maken slaan we de handen ineen en wordt de rijkdom getoond van vakmanschap, producten, technieken, innovatie en erfgoed.

Crafts Council Nederland
Crafts Council Nederland is het overkoepelend platform voor het hedendaagse creatieve ambacht. Het is de plek waar het ambacht overgedragen en geactualiseerd wordt en waar kunst, mode, design, erfgoed en vakmanschap samenkomen. Als verbinder, als conceptontwikkelaar en als aanjager bouwt CCNL aan een infrastructuur voor de opkomende maakcultuur en maakeconomie: om het immaterieel erfgoed van de creatieve ambachten te behouden en om de ambachtelijke technieken future-proof te maken.

,

Comments are closed.