Gereedschap voor smalti

gereedschap voor smalti

Martellina, tagliolo, kapmachine

Gereedschap speciaal om smalti te bewerken.

Met het juiste gereedschap voor smalti maak je het mooiste werk. Veel mensen blijven proberen om smalti met mozaïektangen te knippen. De tangen blijken vaak echter niet geschikt om mooi en nauwkeurig te werken. Je kunt aan de smalti zien dat het met een tang is bewerkt.

Natuurlijk vergt het de nodige oefening om de smalti met de hamer ( martellina ) op de hardie ( tagliolo ) te kappen. Als je deze techniek eenmaal onder de knie hebt, zul je merken, dat je er een veel mooier resultaat mee behaalt dan met de tang. En het werkt veel makkelijker . En het klinkt misschien raar, maar met de hamer kun je veel makkelijker kleine correcties aan je smalti maken dan met de tang ! Smalti is geen goedkoop materiaal en daarom leent het zeer zeker de moeite om de kaptechniek te leren. Om dit materiaal op een mooie, maar ook effectieve, economische manier te kunnen bewerken.

Bestellen

Mozaïek-atelier Colorito levert gereedschap voor smalti ( en marmer ) van hoge kwaliteit. Wij werken daarvoor samen met gespecialiseerde partners. De hamers zijn verkrijgbaar in twee kwaliteiten : widia -widia voor smalti en kleine stukken marmer. En staal-staal voor grotere stukken marmer. Beide hebben een gewicht van 950 gram. Dit zorgt voor het mooiste kapresultaat. Daarnaast hebben wij hardies van staal voor in een boomstam en tabletop hardies. Deze zijn geschikt voor zowel smalti als marmer.

De hamers en hardies zijn direct uit voorraad leverbaar. De kapmachine is op aanvraag te bestellen.

Neem contact op voor meer informatie, prijslijsten en verkoopvoorwaarden.

 

 

 

Mosaic hammer- Mozaïek hamer-Martellina Widia-Widia and Martellina steel edged - Mozaïekatelier Colorito-Natasja Mulder

Mozaïekhamer of martellina

Hardie- Tagliolo steel edged -Mozaïekatelier Colorito-Natasja Mulder

Hardie of tagliolo

Tabletop Hardie steel egded-Mozaïekatelier Colorito-Natasja Mulder

Tabletop hardie

cutting machine for smalti and marble - Mozaïekatelier Colorito-Natasja Mulder

Kapmachine